Бяло вино
Публикувано на: Вто Дек 23, 2008 10:04 am
Здравейте имам следния проблем:
Бялото вино-бурната и тиха ферментация завършили отдавна.
През цялото време стои в помещение където температурите варират от 12 до 15 градуса!
Виното е откалено и обработено със серниста!-бистро и с чудесен цвят.
Като арамат е много приятно,но има дебела сладка жилка, и тя не е от висок алкохолен градус ,просто сладни-остатъчна фруктоза ???
Чудя се ,дали да не внеса виното на топло ,да влея глюкоза и да направя посявка от културни дрожди за бяло вино.
Дали ще има ефект,някой има ли представа?
Бялото вино-бурната и тиха ферментация завършили отдавна.
През цялото време стои в помещение където температурите варират от 12 до 15 градуса!
Виното е откалено и обработено със серниста!-бистро и с чудесен цвят.
Като арамат е много приятно,но има дебела сладка жилка, и тя не е от висок алкохолен градус ,просто сладни-остатъчна фруктоза ???
Чудя се ,дали да не внеса виното на топло ,да влея глюкоза и да направя посявка от културни дрожди за бяло вино.
Дали ще има ефект,някой има ли представа?